Växter som inredningsdetaljer

Avhannah

Växter som inredningsdetaljer

Att låta växter ta plats i inredningen är ett smart val oavsett vilken inredningsstil du har. Växter bidrar med väldigt mycket på olika sätt. Att odla fram dina egna växter och blommor är en bra idé och gör växterna du har lite mer speciella. Det är inte jättesvårt att odla och sköta om växter så länge du har rätt kunskap. Det finns mängder med skötselråd från wexthuset.com som du kan ta del av. Skötselråd från wexthuset.com kommer ge dig den kunskap som du behöver för att ha prunkande växter i ditt hem.

Placera växter i olika höjd

Det finns flera sätt som du kan inreda med växter. Vägghyllor, fönsterbrädor och bordsskivor är bra platser att ha olika växter utplacerade på. Men det går även att placera dem på helt andra ställen. För att göra inredningen intressant kan du försöka att tänka utanför boxen och vara kreativ med lösningarna.

Gör stilleben av sticklingar

Monokromt är ett sätt att inreda med olika växter. I en vit miljö blir det perfekt med gröna växter, det blir väldigt effektfullt. För att det ska bli bra ska du placera ut växterna i olika höjd. Det kan du göra genom att placera dem på olika objekt. Om du inte vill ha flera små växter i ett rum kan du satsa på en stor maxad krukväxt, det är något som inte är jättevanligt men som är väldigt snyggt och tilltalande. Att ha olika sticklingar i glasvaser är också något som är fint. Du kan med fördel göra olika stilleben med sticklingar tillsammans med andra inredningsdetaljer.

Välj växter med olika blad

När du inreder med växter är ett annat tips att fånga upp färgen i krukväxten om den har färgskiftningar och matcha med den övriga inredningen. Eftersom det finns en mängd olika växter kan det ge stor effekt att inreda med växter som har olika former på bladen. Det finns allt från storbladiga växter till småflikiga. Att ha olika former på bladen skapar variation i inredningen.

Rama in med växter

Det finns massor med smarta krukor som går att sätta upp på väggen. Du kan därmed göra fina väggdekorationer med växter. Amplar är perfekt att använda om du vill hänga växter och de är inte bara för fönster utan amplar kan du hänga varsomhelst. Med växters hjälp kan du även skapa rum i rummet. Det är lätt att rama in exempelvis en sittplats med större växter.

Om författaren

hannah administrator