Inred ditt hem för en bättre luftkvalitet

Avhannah

Inred ditt hem för en bättre luftkvalitet

Den inredning du har i hemmet kan påverka dig mer än vad du tror och kan till och med påverka luftkvaliteten. Ren luft ska inte underskattas då det är avgörande för din hälsa och ditt välbefinnande. Några typiska tecken på att luftkvaliteten brister är huvudvärk, trötthet och utlösta allergier. Vid höga nivåer kan luftkvaliteten påverkas av olika saker som:

  • Damm.
  • Mögel.
  • Rök och gaser.
  • Asbest.
  • Radon.

Beställ en radonmätning hos Radea.se

Genom att inreda och renovera ditt hem på rätt kan du lyckligtvis undvika att exponeras för dessa risker. Radon är speciellt farligt eftersom det ökar risken för cancer även vid låg exponering. Ett tips för att sänka dina radonhalter är att inreda för en bättre luftcirkulation och ventilation. Dock kommer inte en bättre ventilation att vara en långsiktig lösning som tar bort radon i ditt hem, utan det bästa alternativet är att beställa en radonmätning hos miljöteknikföretaget Radea.se som har hjälpt tusentals svenska villaägare att få en frisk och hälsosam inomhusluft. Om du vet att det finns höga radonhalter i ditt hem behöver du inte oroa dig för kostnaden att göra en radonbesiktning. Radea erbjuder både radonbesiktning och ventilationskontroll helt kostnadsfritt!

Låt mätdosorna mäta under två månader

En besiktning innebär att Radea gör ett besök för att ta reda på vilka saneringsåtgärder som behöver göras och erbjuder ett kostnadsförslag för möjliga lösningar. Å andra sidan är radon en osynlig gas och det kan vara svårt att veta säkert om du har för höga radonhalter. Oroa dig inte, du kan alltid köpa mätdosor på Radea.se och få en tillförlitlig långtidsmätning. Mättiden är viktig och du uppmanas att låta mätdosorna mäta under två månaders tid.

Inredningstips

Om författaren

hannah administrator