Styla ditt hem som ett proffs

Avhannah

Styla ditt hem som ett proffs

Om du känner att ditt hem spretar åt lite olika håll när det kommer till inredningen finns det några bra tips som du kan använda dig av för att inredningen ska bli mer enhetlig. Med några enkla knep kan ditt hem se ut som det är ett inredningsproffs som fixat ditt hem. Snygga möbler som matchar varandra är a och o för ett snyggt hem. På https://www.boconcept.com/sv-se/ kan du hitta bra möbler som kan bidra till ett enastående hem. Du kan på https://www.boconcept.com/sv-se/ hitta möbler för hemmets alla rum.

Gör en moodboard

Det viktigaste när det kommer till att få till en bra inredning är att planera. När du har en tydlig plan för hur du vill att ditt hem ska se ut kommer det vara betydligt enklare att få till det i verkligheten. Börja med att samla inspiration och gör dig en moodboard som tydligt visar vad du gillar och vilken stil som du vill ha. Det är enklare att skapa en röd tråd i inredningen när du planerar.

Inred personligt

När du har spånat färdigt och bestämt dig för vilken stil du vill ha är det dags att börja bestämma dig för färger och andra inredningsval. Ta ett rum i taget och fundera över hur du vill möblera och vilka inredningsdetaljer du ska satsa på för att få den stil och känsla du vill ha. I detta skede använder du din moodboard som underlag. Var inte rädd för att inreda helt efter din personliga stil. Så länge inredningen är genomtänkt och har en röd tråd spelar det ingen större roll om det är de senaste trenderna eller inte.

Bra belysning skapar rätt stämning

Belysningen är a och o för att inredningen ska upplevas som proffsig. Ett rum behöver minst fem olika typer av ljuskällor. Fundera över vad du ska använda rummet till och välj sedan belysning efter det. Att ha en allmänbelysning i form av en taklampa i varje rum är dock att föredra. Med hjälp av olika lampor kan du även skapa rätt stämning.

Färgsättningen är viktig

Ett annat tips för att göra inredningen bra är att låta inredningsdetaljerna ta plats och synas i varje rum. Gör olika grupper av snygga inredningsdetaljer som passar ihop. Testa dig fram och se vad som fungerar bäst och blir snyggast. Det kan ta ett tag innan du hittar de perfekta kombinationerna. För att din inredning ska se ut som ett proffs har gjort den är färgsättningen väldigt viktig. Ett rum bör ha en grundfärg och sedan en sekundärfärg. Ungefär 10 procent av rummets färger ska bestå av 1-3 accentfärger.

Om författaren

hannah administrator