Styla ditt hem med textilier

Avhannah

Styla ditt hem med textilier

Textilier är perfekt att använda i inredningen för att skapa rätt känsla och stil. Om du vill att ditt hem ska kännas ombonat är det perfekt att inreda med gardiner och andra textilier. Ett tips är att använda dig av hissgardiner i ditt hem. Hissgardiner är mångsidiga och passar till olika inredningsstilar. Det finns allt från tunnare hissgardiner som släpper igenom mycket ljus till tjockare varianter som även fungerar bra för mörkläggning.

Gardiner gör hemmet ombonat

Hissgardiner, men även andra gardiner, får hemmet att upplevas som omsorgsfullt inrett. Det kan dock vara en utmaning att välja rätt gardin. När du ska välja gardin ska du tänka på kvalitén på tyget och vilken tjocklek tyget har, det kommer nämligen att sätta tonen för rummet. Om du väljer en gardin med ett kraftigare vävt tyg kommer ljusinsläppet att påverkas och även rummet. Gardiner som är gjorda av tyngre tyger får ett tungt fall med fina böljande veck.

Tänk på gardinens placering

Oavsett vilken gardin du väljer ska du tänka på hur gardinen placeras. Den ska helst placeras så att den är en bit ut på väggen. Ett bra riktmärke är 20-30 centimeter. Det gör att mycket av fönstret blir kvar och inte täcks av gardinen. Det finns olika sätt att hänga upp en gardin. Du kan exempelvis hänga den i en skena i taket eller sätta upp en gardinstång. Gardinen ska helst sluta 2 centimeter från golvet för att den varken ska se för lång eller för kort ut.

Snåla inte med tyget

Ett tips när du ska välja gardin är att inte snåla med tyget. Om du har små fönster kan de bli visuellt större om du breddar gardinstången, låt den sträcka sig en bit utanför fönsterkarmen. En annan fördel med gardiner, förutom att de gör mycket för inredningen, är att de dämpar ljud. Om du har textilier i ett rum studsar inte ljudet och förhöjs inte heller.

Addera andra textilier till inredningen

När det kommer till andra textilier är det perfekt att addera plädar, mattor och kuddar till inredningen. Du kan matcha textilierna med varandra men även med den övriga inredningen. Textilier är perfekt att använda om du vill addera mer färg till inredningen. Det bästa med textilier är att du enkelt kan byta ut dem om du snabbt vill ha en förändring. Det kan vara trevligt att byta ut några textilier när det kommer en ny säsong.

Om författaren

hannah administrator