Så får du en snygg och prydlig hall

Avhannah

Så får du en snygg och prydlig hall

Även i det mest välinredda hemmet händer det lätt att hallen glöms bort, eller mest blir en plats för att sparka av skorna och lägga ifrån sig post, väskor och annat smått och gott. Men hallen är ju det första rum vi ser när vi kliver in i ett hem, och sätter därmed prägel på hela bostaden. Hallen är det rum som välkomnar oss hem efter en lång dag efter jobbet, och det sista vi ser innan vi går hemifrån. Hallen ger dina gäster det där snabba men ack så viktiga första intrycket när de kommer hem till dig. Det är alltså värt att lägga lite extra tanke på hallen, och göra den till en plats där du och dina grejer trivs.

Snabbt lyft med nya tapeter

Väggarna gör mycket i ett rum, så även i hallen. Med fina tapeter för din hall får du en helt ny känsla. Hallen är en plats där du kan ta ut svängarna lite extra. Prova tapeter med fina mönster eller naturmotiv. Är hallen trång får tapeter i ljus färg rummet att kännas mer öppet.

Hyllor, krokar och ställ

Hallens viktigaste funktion är att fungera som en plats att ta på och av skor och andra ytterkläder. Att frigöra golvet så gott det går, och förvara så mycket som möjligt på väggen gör hallen både prydligare och mer lättstädad. Snygga krokar i olika höjder funkar både för jackor, mössor och halsdukar, och har du en stor hall får du kanske plats med en hallgarderob som du kan stänga till när den inte används. Även skorna kan förvaras på väggen med en skohylla. Står hyllan på golvet är det bra att ha en lättsopad matta som fångar upp grus och annan smuts.

Fler tips för förvaring

Nycklar, mynt och plånböcker hamnar lätt på vift i hallen, eller slängs undan ovanpå byrån eller hallbordet. Hamnar dina grejer där oavsett hur många fiffiga förvaringslösningar du försöker implementera så är det dags att tänka om. Snarare än att försöka anpassa dig efter dina förvaringslösningar bör du satsa på att anpassa dem efter dina vanor. Med en fin skål eller låda på hallbordet att lägga nycklar och dylikt i känns det genast mer organiserat. Har du en fin kartong från exempelvis en chokladask kan du använda den om du inte vill köpa något nytt.

En lätt byrå i hallen är praktisk för att förvara de där grejerna du behöver då och då men inte hela tiden, till exempel solglasögon och pass.

Liva upp med dekorationer

Dekorationer i hallen gör mycket för atmosfären. En dörrmatta att borsta av skorna på är nästan ett måste, så då kan den lika gärna vara snygg. En fin tavla eller affisch och kanske en spegel på väggen blir hemtrevligt, och kanske får det plats en krukväxt eller liten prydnadssak på hallbordet. Satsa även på en fin taklampa till hallen. Har du mycket dekorationer du inte riktigt vet var du ska göra av så passar de ofta bra just i hallen.

Om författaren

hannah administrator