Så inreder du snygga väggar

Avhannah

Så inreder du snygga väggar

När du tänker på inredning, så tänker du kanske på en ny soffa, soffkuddar och en vas. Dessvärre kan det vara lätt att åsidosätta väggarna. Men vad du väljer att göra med hemmets väggar, kan göra stor skillnad även om ansträngningen är liten. Till de större projekten hör givetvis tapeter och ommålning av väggarna, men utöver den biten finns det mycket du kan göra för att få väggarna att kännas som en del i inredningen.

Det finns mycket du kan göra för att inreda snyggt med hjälp av väggarna. Du får givetvis en stor skillnad beroende på vilken färg, struktur och mönster du väljer att ha på väggarna i sig. Men du kan även göra väggarna personliga med olika prydnader. Det går inte att prata om hur man inreder och pryder väggarna utan att prata om tavlor. När du är ute efter tavlor till hemmet kan du hitta snygga posters i allt från abstrakt till fotomotiv. Köper du ram från samma butik, gör du det dessutom lätt för dig själv.

Så väljer du rätt tavlor

När du ska välja tavlor kan det lätt bli fel om du enbart går efter din smak och första intryck av tavlan. Det beror främst på att du kanske har en helt annan typ av inredning i rummet i övrigt, och framför allt helt andra färger. Du framhäver både rum, tavlorna och andra detaljer bättre om de följer en röd tråd och du bestämmer dig för några färger som du vill ska vara genomgående. Om du har ett väldigt färgglatt hem med mycket mönster, kan du överväga svartvita tavlor med enklare motiv. På så sätt undviker du att ge ett rörigt intryck med för mycket mönster och motiv. Det kan även vara snyggt om du väljer ramar i samma stil och färg, så kan du få flera olika tavlor att se bra ut tillsammans. Tavelväggar är också något som blivit väldigt populärt, och har du flera ramar i olika storlekar så kan du sätta upp dem tillsammans för att skapa en tavelvägg. Nu kan du även hitta färdiga tavelväggar, där både motiv, ramar och storlekar har satts ihop av kunniga inom inredning och design.

Andra detaljer till väggarna

Du får hemmet att se mer levande ut om du använder växter som inredningsdetaljer, och du kan till exempel hänga dem på väggen med hjälp av amplar eller vägghyllor. På så sätt sparar du även utrymme till annan dekoration på avlastningsytor och fönsterkarmar. Har du inte gröna fingrar, finns det väldigt verklighetstrogna artificiella blommor och växter att välja mellan. Du kan även ha en artificiell klängväxt hängandes ner längs en vägg. Fondväggar är fortfarande populärt om du vill särskilja en vägg från de andra. Men om du vill prova något lite nyare, kan du i stället välja att ha en vägg med speciell dekorpanel som ser ut som sten eller trä. Det bryter av mycket till resten av väggarna i rummet. Därutöver kan du även välja att ha snygga vägglampor, eller lampor som i synnerhet framhäver en vägg eller tavlor.

Om författaren

hannah administrator