Vanliga inredningsmissar

Av155cm.se

Vanliga inredningsmissar

När du inreder ditt hem finns det en hel del olika missar som du kan råka för. Vissa missar är dock rätt små och gör inte särskilt mycket medan andra är större. De stora missarna är viktigare att du känner till så du kan undvika dessa. Vilka missar du kan råka ut för beror lite på vilken inredningsstil du väljer och hur stort rummet är, samt vilket rum det är du inreder. Men så länge du lär dig lite om vilka inredningsmissar som finns kommer det bli lättare att undvika dessa.

Möblernas storlek

Att välja fel storlek på möblerna är ett av de vanligaste misstagen som du kan göra när du inreder ditt hem. Köper du för stora möbler kan rummet se för litet ut, och väljer du för små kommer det kännas som du inte är färdig med inredningen. Det bästa du kan göra för att undvika detta är att mäta rummen som ska inredas och sedan välja den rätta storleken på de möblerna som ska stå där.

Glöm inte gardinstängerna

En annan inredningsmiss många gör är att placera gardinstängerna på fel plats. De flesta sätter upp dessa precis ovanför fönstret. Självklart kan det ändå bli fint, men det kommer få ditt fönster att bli mindre. Välj istället att hänga stängerna högre upp, närmare taket. Då kommer fönstret se lite större ut och släpper samtidigt in mer ljus. Hos Aftonbladet finns det flera tips på vad du bör tänka på när du ska hänga upp gardinerna, samt vilka gardiner som är bäst.

Om författaren

155cm.se