Spara pengar vid flytt och inredning

Av155cm.se

Spara pengar vid flytt och inredning

Ska du flytta till ett nytt hem kommer du snabbt inse att det kan kosta en hel del. Förutom själva flyttransporten kan det tillkomma en del kostnader för inredningen. Många som flyttar till ett nytt hem vill gärna uppdatera möblerna. Ska du byta ut alla möbler du äger får du räkna med att det kommer kosta ett antal tusen kronor. Som tur är finns det några tips på hur du kan spara pengar när du flyttar till ditt nya hem.

Second hand

På loppmarknader och second hand-butiker kan det finns en rad med fina prylar. Det är även bra ställen att leta på ifall du vill inreda med lite mer antika möbler. Dessa platser säljer dessutom saker till ett billigare pris. Därför kan det vara bra att ta en titt på utbudet ifall du vill byta ut hela din inredning i samband med att du flyttar till ett nytt hem.

Uppdatera gamla möbler

Ett annat sätt att spara lite pengar på är att du uppdaterar dina gamla möbler. Du kan till exempel klä om fåtöljen, soffan och eventuella stoldynor. Det ger dem nämligen ett helt nytt utseende. Är du händig kan du göra allt detta själv, dock finns det möbelmakare som kan hjälpa dig ifall du känner dig osäker på hur du ska gå till väga.

Möbler från nära och kära

Ett sista tips är att du pratar med dina nära och kära. Många av oss har nämligen gamla möbler som bara står och samlar damm. Ta därför en titt och se ifall någon har prylar som de gärna skänker bort till dig. Vissa kanske ber om en liten summa för möblerna, men det är ofta billigare jämfört med att köpa nytt.

Om författaren

155cm.se