Inred sovrummet rätt

Av155cm.se

Inred sovrummet rätt

Platsen där du lätt ska kunna slappna av och varva ner efter en lång dag är sovrummet. På grund av detta är det väldigt viktigt att du inreder sovrummet på ett sätt som skapar harmoni och lugn. Det är även rummet där du ska sova vilket innebär att du bör undvika en inredning som distraherar dig. Enklare färger och rätt typ av säng är två av de viktigaste delarna.

Att tänka på

Det första du bör tänka på vid inredningen för sovrummet är väggarna. Vill du måla eller ha tapeter? Oavsett vilket alternativ du väljer rekommenderas det att du väljer naturliga färger. De kommer hjälpa dig att lugna ner sinnet. Mjukare färger kommer dessutom få dig att känna dig mer avslappnad samt gör det lättare för dig att vila dina ögon. Du behöver dock inte välja enfärgat, du kan istället välja tapeter med mönster, så länge de har naturlig färg, som beige. Ett annat tips är att du väljer en fondvägg ifall du vill ha något livligare i sovrummet. När du valt väggfärg, eller tapeter, kan du börja fundera på tavlor. Välj gärna tavlor med motiv som gör det lättare för dig att slappna av, naturbilder kan vara ett bra alternativ.

Ett härligt flow

När du är färdig med väggarna är det dags för möbler samt dekorationer. Försök placera möblerna på ett sätt som gör det lättare för dig att gå runt i rummet, alltså ger dig ett härligt flow. Ifall du ställer din säng mot mitten av väggen kommer du garanterat få plats med två sängbord på varsin sida. Det skapar då symmetri vilket är något som kan hjälpa din hjärna att slappna av.

När du väljer gardiner kan det vara bra att ta en titt på mörkläggningsgardiner om du sover bättre när det är mörkt i rummet. Om inte kan du välja gardiner som lite ljus kan komma igenom. Ett annat alternativ när det gäller gardiner är att hänga upp olika lager, ett tjockare och ett tunnare. Då kan du välja vilket ljus som känns bäst.

Ett sista tips på hur du kan inreda sovrummet är att använda mycket textiler. Fluffiga mattor, kuddar och filtar kommer få rummet att se både mer inbjudande ut och mer bekvämt. Sist men inte minst, levande ljus. Detta ökar mysfaktorn när du endast vill slappna av i sovrummet, men inte sova.

Om författaren

155cm.se